fbpx

Parlamentari USR din Vaslui

Mihai Botez

Mihai Botez

Deputat

 

Născut și crescut în Bârlad, județul Vaslui, 29 martie 1986 mai exact, Mihai Botez a absolvit profilul economic al Liceului Teoretic Mihai Eminescu.
În 2006 a început studiul economiei la Academia de Studii Economice, Facultatea de Economie, iar apoi a urmat și un masterat de Economie Europeană.

Experiență profesională

În mai 2008 s-a angajat la o firma de leasing importantă din România pentru care a lucrat mai bine de 8 ani și jumătate. Aici s-a format profesional, muncind mult dar și învățând în continuu, mergând periodic la cursuri de perfecționare.

Experiență politică

În ianuarie 2016 aderă la USB (Uniunea Salvați Bucureștiul) dorindu-și  să-l ajute pe Nicușor Dan să fie ales primar al Bucureștiului.

A participat în cadrul partidului la alegerile locale, iar apoi s-a ocupat de organizarea întâlnirilor cu simpatizanții împreună cu, colegii de la sectorul 6, departamentul resurse umane.

În septembrie 2016 a preluat organizarea echipei de strângere de semnături, iar împreună cu membrii USR și cu simpatizanții, a reușit să strângă 15600 de semnături.

Pentru că în județul Vaslui nu era coagulat un grup de inițiativă USR, a luat și această sarcină, și s-a ocupat de acest aspect și a înființat USR – Filiala Județeană Vaslui, al cărei președinte este și in prezent.

Momentan este deputat ales în circumscripția electorală nr. 39 Vaslui, membru în Comisia de politică economică, reformă și privatizare.

De ce este în politică?

A intrat în politică nemulțumit fiind de modul în care sunt gestionate resursele țării, convins fiind că România poate și merită mai mult. Pentru că liderii dau tonul, ei trebuie să fie credibili și muncitori, un exemplu pentru cetățeni, a crezut că poate fi un politician bun și un exemplu pentru ceilalți, atât politicieni cât și cetățeni.

A așteptat de la politicieni să fie mai aproape de cetățeni și în contact cu ei, iar acum că este om politic, promite ca apropierea de cetățean să fie o constantă în toată activitatea sa.

Întors acasă de la București, contra curentului într-un anume fel, dorește să pună umărul la dezvoltarea județului pentru a putea crea condițiile ca și alți oameni să se întoarcă acasă, iar acest gest să fie privit ca unul normal.

Aria în care dorește să activeze cu preponderență este cea a antreprenoritatului, fiind un puternic susținător al inițiativei private.

 

 

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR