fbpx

Politica în județul Vaslui

De-a lungul timpului, veștile despre județul Vaslui s-au profilat ca fiind covârșitor negative, descriind situații nefericite, dar nu neapărat  reprezentative. Printre cele mai sărace județe, cele mai mici salarii, cei mai puțini investitori și așa mai departe, județul Vaslui nu este pictat niciodată în culori copleșitoare.

În aproape 30 de ani de la revoluție, politicienii care s-au perindat la cârma județului nu au reușit să fie catalizatorii care să permită o dezvoltare sănătoasă și durabilă a județului, fie că nu au avut competențele necesare, fie pentru că au fost lipsiți de bune intenții. Ca un exemplu crunt al istoriei din care pare că nu învățăm niciodată, conducătorii au fost tot timpul din zona PSD-ului sau a predecesorilor acestui partid (FSN, PDSR).

Într-un mediu în care, cu puține excepții de-a lungul timpului, electoratul a preferat  majoritar PSD, atât pentru e reprezenta cetățenii în structurile locale, dar și în cele centrale, alegerile descriind un atașament rezistent în timp față de PSD, a face politică într-un astfel de județ ca partid în opoziție cu PSD-ul devine o sarcină aproape titanică.

Merită, oare, o astfel de sarcină în care munca pe care o depui nu se bucură neapărat de apreciere, iar rezultatele sunt adesea de impact scăzut?

Ar trebui să considerăm că orice demers ce poate ajuta, chiar și marginal, cetățenii României, din orice județ, ca fiind benefic și meritând efortul, însă este clar că cele mai mari eforturi pe care oamenii politici din opoziție trebuie să le facă este spre educarea electoratului, atât din punct de vedere politic, dar și financiar.

În fond, lipsa educației adecvate este una dintre marile probleme ale României, nu numai în politică, ci și în multe alte domenii, chestiune ce se poate vedea în mod direct în rezultatele de la bacalaureat, ori în numărul de persoane care urmăresc un ciclu de studii superioare.

Lupta continuă pe care USR o duce, și pe care trebuie să o ducă orice partid din România care este de bună credință este lupta  cu schimbarea mentalităților. Prea mult timp am fost ancorați într-o mentalitate în care am considerat ca nu putem schimba nimic din ceea ce se întâmplă pe scena politică, locală și centrală, o mentalitate a celui care se mulțumește cu ce are și care nu tinde să caute situația mai bună.

Odată cu intrarea USR pe scena politică, a venit timpul să schimbăm această mentalitate.

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR