fbpx

Drept la replică privind unele informații eronate din spațiul public

Ca răspuns la informaţiile eronate şi tendenţioase apărute recent în spaţiul public, referitor la situaţia domnului Mătasă Ioan Marian, actualmente în greva foamei în semn de protest faţă de Primăria Buneşti-Avereşti, Filiala Judeţeană USR Vaslui vine cu o serie de precizări.

USR susţine cu fermitate aplicarea în mod nediscriminatoriu a legilor ce privesc drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

– Acţiunea de protest a domnului Mătasă faţă de Primăria Buneşti-Avereşti nu este nici pe departe prima. Domnul Mătasă a fost în ultimii ani victima indiferenţei celor din Primăria Buneşti-Avereşti, iar această afirmaţie o susţinem cu documentele şi articolele prezentate mai jos.

22.01.2018 – https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/video-pacienti-infirmi-se-tarasc-pe-scari-ca-sa-ajunga-la-medicul-de-familie-864818

03.12.2018 – https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/imaginile-umilintei-barbat-nevoit-sa-se-tarasca-pana-la-cabinetul-medical-1042393

În facsimil sunt prezentate o cerere trimisă în toamna anului 2017 de domnul Mătasă către Primăria Buneşti-Avereşti, precum şi răspunsul primit de acesta.

În ceea ce priveşte relaţia dintre USR şi domnul Mătasă Ioan Marian sau dintre USR şi asistentul personal al domnului Mătasă, aducem următoarele clarificări:

– Nici domnul Mătasă, nici asistentul său personal nu sunt membri ai USR.

– Asistentul personal al domnului Mătasă, domnul Iftene Ion Constantin, a fost unul dintre miile de voluntari care au strâns semnături în campania „Fără Penali în Funcţii Publice”, primul contact dintre domnul Iftene şi USR având loc la mult timp după ce acesta a început strângerea din proprie iniţiativă a semnăturilor.

– Apreciind spiritul civic şi atitudinea pro-justiţie ale domnului Iftene, acesta a fost contactat de USR pentru a ne propune o listă de persoane integre în vederea ocupării postului de delegat al partidului nostru în secţiile de votare din comuna Buneşti-Avereşti la referendumul din octombrie 2018. Atât domnul Iftene, cât şi domnul Mătasă au făcut parte din echipa noastră de delegaţi.

– Gestul extrem de a recurge la greva foamei nu a fost şi nici nu este un îndemn al USR. Dimpotrivă, considerăm că această problemă poate fi rezolvată pe căi ce nu pun în pericol starea de sănătate a domnului Mătasă.

 

USR promovează nu doar toleranţa faţă de persoanele cu nevoi speciale, ci şi integrarea acestora în comunitate. Situaţii precum cea a domnului Mătasă sunt mult mai multe, de aceea vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ne a asigura că legea este respectată şi, acolo unde este cazul, îmbunătăţită.

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR