fbpx

Drept la replică: Apărătorul infractorilor, Daniel Olteanu, vorbește despre energie

Constatăm cu surprindere că domnul deputat Daniel Olteanu, fost PNL, actualmente reprezentant al partidului cu ideologia liberalismului de tinichea, se pronunță pe un subiect pe care în mod clar nu îl înțelege și în care nici nu are competențe. De aceea, USR Vaslui vine cu o dezmințire a minciunilor promovate de domnul Olteanu într-un articol din presa locală.

  1. Datorită proastelor politici ale guvernului PSD-ALDE, precum OUG 114 și Legea Off-Shore, producătorii interni de gaze sunt descurajați. România are importuri record de gaze din Federația Rusă în acest moment. Bani care trebuiau să susțină capitalul local, ajung acum să susțină capital rusesc din cauza incompetenței PSD-ALDE.
  2. Daniel Olteanu a votat Legea Off-Shore, o lege făcută pe genunchi de actuala majoritate care a descurajat investiții potențiale de 10 miliarde de euro. Crearea a mii de slujbe este pusă în pericol de proastele legi votate de Daniel Olteanu.
  3. În Uniunea Europeană se vorbește de ani buni despre tranziția către energii regenarabile și prietenoase cu mediul. România riscă să rămână cu resurse de gaze neexploatate fără nici o valoare.
  4. Guvernul PSD-ALDE, susținut de Daniel Olteanu, nu a dat nici un semn că se opune proiectului coridorului gazifer BRUA. Inacțiunea în acest proiect este dată de marea incompetență a miniștrilor din acest guvern pe care Daniel Olteanu îi susține.
  5. Coridorul BRUA va fi amplasat în bună parte pe teritoriul României. Statul român va beneficia de taxele de tranzit pentru gazele transportate din Turcia și Marea Caspică. Exportul de gaze din România se va face abia atunci când guvernarea nu va mai pune piedică investitorilor și vom avea infrastructura necesară transportului de gaze de la Marea Neagră.

Uniunea Salvați România susține un cadru legal coerent și transparent pentru sectorul energetic. Deranjăm prin atitudinea noastră transparentă și lipsa corupției și suntem atacați. Vrem ca resursele românești să contribuie la economia României, nu a Federației Ruse. Politicienii care în județ se dau apărători ai oamenilor, iar la București votează politici defavorabile, trebuie să ne explice de ce descurajează capitalul românesc.

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR