fbpx

Dragoș Chirica – Candidat pentru Consiliul Local Vaslui

Cunoaște-ți candidatul USR!

Redăm mai jos prezentarea lui Dragoș Chirica, candidat USR pentru Consiliul Local Vaslui.

Mă numesc Dragoș Chirica, am 23 de ani și sunt membru USR Vaslui din septembrie 2018. Sunt licențiat în Științe Economice (specializarea Economie și Afaceri Internaționale), iar în prezent urmez un master în Dezvoltare Regională.  Sunt o persoană activă atât în comunitatea vasluiană, cât și ieșeană- participarea la diferite evenimente ca voluntar.

De ce vreau să fiu consilier local?

Urmăresc ședințele de consiliu local (înregistrate video pe site-ul primăriei) de la vârsta de 17-18 ani. Am urmărit mii de minute pentru că doream să fiu informat cu privire la ce se întâmplă în localitatea mea (ce evenimente se vor desfășura, ce proiecte se implementează pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului Vaslui). Am luat această hotărâre după ce am observat că presa locală nu prezenta toată realitate unei ședințe sau a unui proiect implementat de primărie, așa am luat hotărârea să mă informez direct de la sursă.

Urmărind atâtea ședințe am învățat ce este o ordine de zi, cum se votează o hotărâre de consiliu local (vot cu majoritate simplă, în unanimitate, cu majoritate calificată), ce acte sunt necesare pentru implementarea unei hotărâri de consiliu local (raport, referat, expertiză sau memoriu tehnic, etc.).

Bazându-mă pe cunoștințele pe care le-am acumulat în studiile mele, precum și urmărind, citind și interesându-mă de “birocrația” dintr-un Consiliu Local, mi-am stabilit o serie de priorități pe care aș dori să le implementez din poziția de Consilier Local al municipiului Vaslui.

  1. Stație pentru încărcare autoturismelor electrice

Asigurarea infrastructurii pentru a stimula utilizarea mijloacelor de transport ecologice este o prioritate. România și județul Vaslui au mult de recuperat în materie de transport ecologic, însă fără să facem primii pași și fără să încurajăm achiziția și utilizarea mașinilor electrice, nu vom progresa.

Finanțare: Bugetul local

  1. Panouri fotovoltaice pentru alimentarea școlilor, grădinițelor, cu energie electrică

Fiecare grădiniță, școală, liceu să aibă pe acoperiș panouri fotovoltaice care să producă energia electrică necesară instituției, astfel reducându-se anumite costuri cu utilitățile. Bani economisiți pot fi realocați altor investiții necesare instituției. La nivelul municipiului Vaslui sunt 12 grădinițe, 10 școli plus cele din suburbii și 6 licee.

Finanțare: Fonduri structurale (axa pentru energie verde)

  1. Desenarea școlilor cu graffiti de către artiști naționali și internaționali prin intermediul proiectului ”Artă în curtea școlii”

Consiliul Local trebuie să încurajeze programele culturale și artiștii. Viața culturală a unui oraș este o emblemă cu care se poate mândri. Prin implementarea unui proiect de tipul „Artă în curtea școlii”, îmi propun să încurajez atât artiștii locali da și să atrag atenția asupra municipiului ca hub pentru dezvoltarea creativității.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care vreau să le implementez din funcția de consilier local. Pentru a citi proiectul complet de candidatură și a vedea tot ce îmi propun să implementez din funcția de consilier, vă invit să accesați proiectul de aici.

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR