fbpx

Despre CTS Bârlad

Odată la 3 luni, echipa USR Vaslui merge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Bârlad. Donarea de sânge a devenit unul dintre proiectele noastre emblemă.
 
Reportajul Recorder surprinde starea jalnică în care se afla CTS Bârlad până de curând. Mai mult, încălzirea se făcea printr-o sobă cu lemne, până la instalarea unei centrale.
Din păcate, reportajul ne mai arată câteva lucruri triste pentru noi toți. Renovarea CTS Bârlad a fost posibilă doar cu ajutorul unei fundații private, nicidecum cu ajutorul statului, așa cum ar fi normal.
 
Tragedia județului este că CTS Bârlad este singurul astfel de centru din județ. O populație de aproximativ 250.000 de donatori posibili este deservită doar de un singur centru. Dacă adăugăm și populația din județele adiacente mai aproape de Bârlad, acest numărul donatorilor posibili crește. Din păcate, doar 5000 de oameni vin și donează anual, doar o mică parte din totalul posibil. Numărul scăzut se datorează distanței. Între Bârlad și Vaslui sunt 50 de kilometri.
 
La insistențele USR Vaslui, prin deputatul Mihai Botez, Prefectura Județului Vaslui a amenajat un spațiu (punct de colectare) în municipiul Vaslui. Acesta stă nefolosit de câteva luni, pentru că Ministerul Sănătății nu este în stare să pună la dispoziție echipamentele necesare prelevării de sânge.
 
În condițiile în care PSD are 8 din 10 deputați și, o solidă majoritate în Consiliul Județean, precum și cele mai multe primării din județ, pare că doar reaua-voință și incompetența sunt motivele pentru care nu reușim să avem mai multe puncte de colectare.
 
Pe 14 iunie USR Vaslui va organiza un nou eveniment de donare de sânge, chiar de ziua internațională a donatorului de sânge. Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR