fbpx

USR Vaslui donează sânge!

În data de 16 martie 2018, o parte din membrii USR Vaslui au mers la centrul de transfuzii sanguine din Bârlad și au donat sânge. Pe lângă satisfacția personală de a face o faptă bună, membrii USR și-au  exprimat speranța că gestul lor va contribui, cel puțin indirect, la salvarea vieții unor pacienți, atunci când va fi nevoie.

Lipsa stocurilor de sânge  este o constantă în județul Vaslui, în special stocurile grupei de sânge B3 Negativ, așa că  orice donație făcută de cetățenii din județul Vaslui este importantă.

Dat fiind faptul că în acest moment, centrul de transfuzii sanguine de la Bârlad este singurul de acest tip din județul Vaslui, deputatul USR Mihai Botez a făcut o adresă către Ministerul Sănătății pentru a obține susținere pentru aducerea unor centre mobile de donare de sânge și în orașele din județul Vaslui.

„Stocurile de sânge depind foarte mult de bunăvoința oamenilor. Evenimentele tragice cunoscute mobilizează adesea donatorii, însă sângele este necesar zilnic pentru diverse operațiuni medicale, iar medicii sunt nevoiți să prioritizeze cazurile în funcție e urgență. Conștientizez cât de important este acest act de altruism în fiecare zi în activitatea mea zilnică, de aceea am mers împreună cu colegii mei și am donat.” a declarat Ovidiu Ciobotaru, medic în cadrul spitalului „Elena Beldiman” din municipiul Bârlad și membru USR Vaslui.

Până atunci, membrii USR Vaslui îi invită pe toți cetățenii care doresc să facă o faptă bună, să meargă la centrul de transfuzii saguine din Bârlad și să doneze!

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR