fbpx

O nouă inițiativă de la președintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez!

Președintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez propune îmbunătățirea modului prin care mobilitatea forței de muncă este stimulată. Legea 76/2002 impune criterii restrictive pentru a obține prima de instalare, un mijloc financiar prin care cetățenii sunt încurajați să acceseze slujbe la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliul sau reședința lor.

 

„Modificarea legislativă aduce legea în concordanță cu tendințele actuale de pe piața muncii, eliminând anumite criterii restrictive din lege și introducând conceptul de primă de instalare parțială, specifică celor care ajung să lucreze pe o perioadă de cel puțin 12 luni, dar care inițial au semnat contracte pe o perioadă mai scurtă. Foarte mulți români au părăsit țara pentru a căuta un loc de muncă, în absența posibilităților imediate. O astfel de inițiativă va permite cetățenilor să își găsească un loc de muncă în interiorul granițelor, stimulând în același timp economia românească prin atenuarea deficitului forței de muncă.”, a declarat deputatul USR Mihai Botez.

USR Vaslui își exprimă speranța că această măsură va avea o contribuție pozitivă asupra modului în care antreprenorii de pe plan local își vor găsi forță de muncă. Stimularea antreprenoriatului și un impuls mai mare din partea statului spre a susține eforturile antreprenorilor este unul dintre obiectivele principale ale USR, de aceea îl vom sprijini cu toate forțele pe președintele USR Vaslui în promovarea acestei inițiative.

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR