fbpx

Lacul Prodana, în sfârșit fără ambalaje!

Sâmbătă, 5 mai 2018, membrii filialei USR Bârlad, alături de simpatizanți și alți cetățeni cu spirit civic, s-au implicat într-un efort comun de a ecologiza zona lacului Prodana de lângă municipiul Bârlad.

Îndrăgită zonă de agrement, aceasta a fost ignorată de autorități, dovadă fiind deșeurile împrăștiate pe o suprafață destul de ridicată. Efortul echipei poate fi văzut de toți cei care tranzitează zona respectivă.

Totuși, echipa USR Bârlad îi îndeamnă pe cetățeni să aibă simț civic, iar după timpul petrecut într-un cadru natural atât de frumos, să își strângă gunoaiele și să le arunce în locurile special amenajate. Efortul de păstrare a zonei cât mai aproape de starea naturală este cel puțin la fel de important ca acțiunile de ecologizare.

Membrii USR Bârlad au profitat de ocazie să le amintească autorităților că, deși implicarea cetățenilor suplinește anumit deficiențe, autoritățile publice trebuie să ii sprijine pe cetățeni și să se implice direct, atât prin susținerea logistică a evenimentelor de tipul acestora, dar și direct, folosind resursele din cadrul instituțiilor. Dreptul la un mediu curat și sănătos este garantat de Constituție, un drept ce trebuie protejat cu maximă responsabilitate.

 

Membrii USR îi invită și pe viitor la astfel de evenimente pe cetățenii care vor să se implice, indiferent de simpatiile politice pe care le au, datoria față de comunitate trecând această graniță.

Vino alături de noi

Implică-te în USR.
Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR